Zborul FZ981 din Emiratele Arabe Unite s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţă în timp ce încerca să aterizeze.

Avionul companiei Flydubai a abandonat prima aterizare programată şi s-a învârtit în cerc timp de peste două oră în condiţii meteo dificile deasupra aeroportului din Rostov-pe-Don.

S-a prăbuşit la a doua încercare de aterizare. Toate cele 62 de persoane aflate la bord — 55 de pasageri şi şapte membri ai echipajului — au murit.
Presa rusă a relatat că la momentul producerii accidentului vizibilitatea era redusă, iar vântul puternic.

Ministrul rus al Transportului, Maxim Sokolov, a anunţat duminică încheierea operaţiunii de căutare de pe aeroport, potrivit agenţiei TASS.

Ministerul se va concentra pe a ajuta Comisia rusă de Investigaţii, Comisia de Aviaţie, companiile de asigurări şi reprezentanţii Boeing, a spus ministrul adjunct pentru situaţii de urgenţă, Leonid Beliaev.

„Vom continua să analizăm fragmentele de avion pentru a stabili cauzele prăbuşirii. Vom continua să lucrăm la identificarea cadavrelor, la colectarea de ADN şi la sprijinirea familiilor victimelor”, a spus el.

Rusia a declarat duminică zi de doliu naţional în regiunea administrativă Rostov, care se învecinează cu Marea Azov şi estul Ucrainei.
Compania Flydubai a precizat că 44 dintre pasageri erau ruşi, alături de opt ucraineni, doi indieni şi un uzbec. 33 dintre pasageri erau femei, 18 erau bărbaţi, iar patru erau copii.

Duminică, Flydubai a anunţat că va acorda un ajutor de 20.000 de dolari de pasager rudelor celor morţi în accident.

Autorităţile au exclus pista teroristă ca posibilă cauză a tragediei. Comisia rusă de Investigaţii a precizat că va analiza trei posibilităţi: probleme tehnice, condiţiile meteo dificile şi eroarea umană.

Comandantul aeronavei era cetăţean cipriot, iar copilotul era spaniol, şi fiecare avea la activ aproape 6.000 de ore de zbor. Ceilalţi cinci membri ai echipajului erau din Spania, Rusia, Seychelles, Columbia şi Kârgâzstan.