„Nu cred că evenimente cu ramificaţii atât de importante se produc în guvernul rus fără ca Vladimir Putin să fie la curent", a declarat la postul de televiziune MSNBC un consilier apropiat al preşedintelui Barack Obama, Ben Rhodes.

Acuzaţia - formulată deja anonim prin intermediul presei - a fost respinsă joi de Moscova. „Absurdităţile nu se pot baza pe niciun fundament", a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Tot ce ştim despre modul în care funcţionează Rusia şi modul în care Putin controlează guvernul ne face să credem asta, vorbim încă o dată despre piraterie cibernetică de o asemenea amploare, vorbim despre guvern la cel mai înalt nivel", a adăugat Ben Rhodes.

„În ultimă instanţă, Vladimir Putin este responsabil de acţiunile guvernului rus", a ţinut el să menţioneze.

Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a ajuns la concluzia într-un raport secret dezvăluit săptămâna trecută de cotidianul Washington Post că Rusia a intervenit în alegerile prezidenţiale din Statele Unite cu scopul precis de a-l ajuta pe Donald Trump să câştige. Preşedintele ales a respins vehement aceste afirmaţii, mai scrie AFP.