Willie Nelson a scris că a avut "rău de înălţime". "Altitudinea mi-a venit de hac", a mai spus el.

În timpul celei de-a doua părţi a concertului pe care îl susţinea duminică în amfiteatrul USANA din Salt Lake City, a părăsit scena. 

Nelson, care s-a luptat cu probleme de sănătate în ultimele luni, a fost internat într-un spital local. 

Willie Hugh Nelson, născut pe 29 aprilie 1933 în Abbott, Texas, este cântăreţ şi chitarist de muzică country, ocazional actor şi producător.

Alături de Waylon Jennings, Willie Nelson a cunoscut succesul la începutul anilor 1970 graţie unui nou stil muzical, ”outlaw country”, care nu corespundea criteriilor muzicii promovate de industria din Nashville. Willie Nelson şi-a confirmat alegerea în 1976, când a lansat un album intitulat ”Wanted! The Outlaws”, care a devenit primul album de country ce a fost recompensat cu discul de platină în Statele Unite.

De atunci, a lansat peste 70 de albume, a apărut în peste 30 de filme şi seriale de televiziune şi este coautor al mai multor volume.

Printre cauzele pe care le susţine se numără legalizarea consumului de marijuana şi folosirea de combustibili fosili.

A scris muzică pentru peste 200 de pelicule. A primit o nominalizare la Oscar la categoria ”cel mai bun cântec”, pentru piesa "On the Road Again" din filmul ”Honeysuckle Rose” (1980), şi un premiu Grammy din şapte nominalizări. Printre artiştii cu care a colaborat se numără Waylon Jennings, The Highwaymen, Johnny Cash, Kris Kristofferson şi Merle Haggard. A lansat 72 de albume, care au fost vândute în peste 40 de milioane de copii în Statele Unite.