image
Sursa foto: vtruskavec.com

Atac raider asupra sanatoriului „Moldova” din Truskoveț, Ucraina? Imobilul care aparține RM ar fi scos la vânzare // DOC

Sanatoriul „Moldova” din Truscoveț, Ucraina, care este proprietatea Republicii Moldov, ar fi ținta unui atac raider în scopul preluării.

Într-o scrisoare adresată premierului Ion Chicu și Secretarului General al Guvernului, Lilia Iaconi, medicul-șef al sanatoriului atenționează că activitatea stațiunii este blocată.

Potrivit medicului-șef al sanatoriului „Moldova” din Truscoveț, pe 30 iulie, două persoane fizice au anunțat că sunt noii proprietari. „După studierea documentelor, am identificat mai multe încălcări juridice cu semne de atac raider asupra sanatoriului”, se spune în scrisoare.

În acest context, opoziția cere Guvernului să confirme dacă a avut loc înstrăinarea bunului statului.

„Sanatoriul „Moldova” din Truscoveț (Ucraina), aflat în proprietatea Republicii Moldova, se pare că a fost scos la vânzare, în condiții neclare. Informația respectivă prezintă un interes major pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru că eventuala gestionare frauduloasă a acestor bunuri afectează în mod direct bugetul de stat, iar pe de altă parte, gestionarea eficientă a acestor bunuri și stoparea promptă a fraudelor ar permite acumularea de mijloace financiare suplimentare la bugetul de stat”, a comentat deputatul Platformei DA Chiril Moțpan, care a adresat Guvernului un demers în acest sens.

Totodată, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a menționat că se va adresa și organelor de drept pentru a cerceta sub aspect penal situația de la stațiunea de odihnă.

„Sanatoriul „Moldova”, între altele, este unul dintre cele mai populare în stațiunea Truscoveț. Din complex face parte și unul dintre cele mai bune centre SPA din Ucraina. În infrastructura lui există și un solariu în aer liber, sală de cinema și de conferințe. Sanatoriul este amplasat la trei minute distanță de încăperea centrală cu ape minerale din Truscoveț. Cu alte cuvinte, clădirea reconstruită cu 12 etaje a pensiunii este un obiect care valorează milioane. Voi solicita Cancelariei de Stat – proprietarul sanatoriului – să verifice informația respectivă pentru a nu admite preluarea bunurilor statului. De asemenea, voi face o sesizare către organele responsabile ca să cerceteze sub aspect penal informația respectivă”, a spus Litvinenco.

Cancelaria de Stat nu a comentat deocamdată aceste informații.

Amintim că Jurnal TV a relatat anterior și despre alte proprietăți ale Republicii Moldova din Ucraina care au fost scoase la vanzare, una după alta, chiar dacă procesele de privatizare au fost suspendate printr-o decizie a Guvernului. Este și cazul sanatoriului „Sănătatea” din Sergheevka, de pe litoralul Mării Negre, scos la licitație dupa ce ar fi falimentat inclusiv din cauza angajatilor Cancelariei de Stat.

scrisoare sanatoriuscrisoare sanatoriu
scrisoare sanatoriuscrisoare sanatoriu
scrisoare sanatoriuscrisoare sanatoriu
scrisoare sanatoriuscrisoare sanatoriu

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: