Sloane Stephens (24 ani), numărul 83 mondial, revenită în competiţie în luna iulie, după o pauză forţată de 11 luni, din cauza unei accidentări, a învins-o în trei seturi, 6-1, 0-6, 7-5, pe compatrioata sa Venus Williams (37 ani, locul 9 WTA). După ce fiecare dintre cele două jucătoare a dominat categoric câte un set, jocul s-a echilibrat în setul decisiv, câştigat cu 7-5 de Stephens, care a părut mai puţin nervoasă decât experimentata sa adversară.

Madison Keys (22 ani, locul 16 WTA) a acces la rândul ei în ultimul act la US Open după care surclasat-o în mai puţin de o oră, cu 6-1, 6-2, pe conaţionala CoCo Vandeweghe.Stephens şi Keys se vor înfrunta sâmbătă în prima finală 100% americană de la US Open după cea din 2002, în care Serena Williams a învins-o cu 6-4, 6-3 pe sora sa mai mare Venus Williams.

Performanţa reuşită de Sloane Stephens la actuala ediţie a turneului de la Flushing Meadows este cu adevărat impresionantă, în condiţiile în care jucătoarea americană a revenit în competiţie în luna iulie, după o pauză forţată de 11 luni, din cauza unei accidentări, aflându-se în momentul respectiv pe locul 957 în ierarhia WTA.

Ea a disputat apoi două semifinale, la Toronto şi Cincinnati, înainte de a aborda US Open plină de încredere, câştigând 14 dintre ultimele 16 meciuri disputate.

Madison Keys a absentat la rândul ei din circuitul feminin în primele două luni ale acestui an, în care s-a recuperat după o operaţie la încheietura mâini.