Haltere/Dopaj: Federaţia internaţională confirmă suspendarea Rusiei

Haltere/Dopaj: Federaţia internaţională confirmă suspendarea Rusiei
Sursa: www.agerpres.ro Foto: poză simbol 30.09.2017 20:55
Federaţia internaţională de haltere (IWF), organizaţie cu sediul la Budapesta, a confirmat suspendarea pentru un an a nouă ţări, între care şi Rusia, în urma reanalizării eşantioanelor recoltate cu ocazia JO 2008 şi JO 2012, care au evidenţiat cel puţin trei cazuri pozitive, informează AFP.

Federaţiile naţionale afectate de această sancţiune, care va intra în vigoare la jumătatea lunii octombrie sunt, pe lângă Rusia, cele din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, China, Republica Moldova, Kazahstan, Turcia şi Ucraina, precizează IWF într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă.

"Nu văd nimic bun în această decizie şi înţeleg care îi este scopul. Cred că IWF va regreta această decizie. (...) Este o decizie împotriva acestui sport", a comentat antrenorul lotului de haltere al Rusiei, Nikolai Kolesnikov, citat de agenţia rusă R-Sport.

În iunie 2016, înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio, IWF a decis să suspende pentru un an Rusia, Belarus şi Kazahstan, ţări care au avut cel puţin trei cazuri de dopaj în urma reanalizării eşantioanelor de la Beijing (2008) şi Londra (2012), la iniţiativa Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).

În final, halterofilii ruşi nu au luat parte la JO 2016, în timp ce altor ţări, care au avut peste trei cazuri pozitive, le-au fost retrase locuri, între care Kazahstanul şi Belarus. De asemenea, Azerbaidjan, Republica Moldova, Coreea de Nord, România şi Uzbekistan au fost sancţionate numeric la Rio, adaugă AFP.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI