"Prestaţiile echipei noastre de la începutul acestui sezon nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor. Eu şi Hasan Salihamidzic am avut azi o discuţie deschisă şi serioasă şi l-am informat despre decizia noastră. Aş vrea să-i mulţumesc lui Carlo pentru cooperare şi regret că lucrurile au decurs astfel. Carlo este şi va rămâne prietenul meu, dar trebuie să luăm o decizie pentru binele lui FC Bayern", a spus CEO-ul Karl-Heinz Rummenigge.

De asemenea, Willy Sagnol a fost confirmat ca interimar, până la găsirea unui alt antrenor.

Aceasta este cea mai rapidă demitere din istoria lui Bayern. În istoria bavarezilor, niciun alt antrenor nu a fost schimbat atât de devreme în sezon. De altfel, doar Jupp Heynckes, în octombrie 1991, a fost concediat de pe banca bavarezilor înainte de luna decembrie. 
 
Criza de la Bayern a fost adâncită de înfrângerea categorică, scor 0-3, suferită în faţa celor de la Paris St. Germain, în etapa a doua din grupele Ligii Campionilor.

După eşecul din capitala Franţei, Ancelotti ar fi pierdut definitiv sprijinul vestiarului. Unul dintre cei mai importanţi jucători ai campioanei Germaniei, Arjen Robben, a evitat să răspundă atunci când a fost întrebat dacă fotbaliştii îl susţin în continuare pe antrenorul de 58 de ani.

De asemenea, conducerea lui Bayern a reacţionat după înfrângerea usturătoare de pe Parc des Princes. "Ce am văzut în această seară nu cred că a fost Bayern Munchen. Cu toţii putem să fim de acord cu asta. Cred că a fost o înfrângere foarte amară despre care trebuie să se discutăm, să analizăm şi să existe consecinţe clare", a spus CEO-ul Karl-Heinz Rummenigge.

Bayern are un început de sezon neconvingător. După şase etape, e pe locul 3 în Bundesliga, după Borussia Dortmund şi Hoffenheim, iar înaintea eşecului de la Paris, a obţinut doar o remiză acasă cu Wolfsburg, scor 2-2, după ce a condus cu 2-0.

Carlo Ancelotti se află pe banca lui Bayern din vara anului trecut, când l-a înlocuit pe Pep Guardiola, şi alături de bavarezi a cucerit titlul şi două Supercupe ale Germaniei. În stagiunea precedentă, cel mai titrat club german a fost eliminat în sferturile UCL de viitoarea câştigătoare a trofeului, Real Madrid.