Derrick, anchetat deja de către Comisia de etică a FIFA în 2011, este succesorul la conducerea CFU a lui Jack Warner din Trinidad-Tobago, unul dintre principalii protagonişti ai scandalului de corupţie care a zdruncinat din temelii forul fotbalistic mondial, începând din mai 2015.

Justiţia internă a FIFA l-a găsit vinovat pe Derrick de încălcarea mai multor articole din regulamentele federaţiei internaţionale, referitoare la practica acordării de cadouri, conflictele de interese, loialitatea şi obligaţia de a coopera cu anchetatorii, aşa cum stipulează articolele 18 şi 41.

Pe lângă suspendarea din toate activităţile legate de fotbal timp de şase ani, Gordon Derrick a fost condamnat şi la plata unei amenzi de 30.000 de franci elveţieni.

În data de 3 februarie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a confirmat ineligibilitatea lui Derrick într-un post din cadrul Consiliului FIFA, guvernul fotbalului mondial, decizie luată în aprilie 2016 de către Comisia de audit şi conformitate a FIFA.