Papa Francisc s-a întâlnit cu delegaţia echipei braziliene Chapecoense

Papa Francisc s-a întâlnit cu delegaţia echipei braziliene Chapecoense
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa 30.08.2017 16:18
Papa Franscisc s-a întâlnit după audienţa generală desfăşurată în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican, cu delegaţia echipei braziliene de fotbal Chapecoense, decimată aproape în totalitate anul trecut, după accidentul aviatic produs în Columbia, informează agenţia EFE.

La finalul audienţei, Suveranul Pontif i-a salutat şi îmbrăţişat pe actualii componenţi ai echipei, precum şi pe apropiaţii conducătorilor şi fotbaliştilor care şi-au pierdut viaţa în tragedia din luna noiembrie.

Delegaţia lui Chapecoense, compusă din 80 de persoane, i-a dăruit Papei Francisc o minge de fotbal în culorile clubului, alb şi verde, iar apoi s-au fotografiat alături de conducătorul bisericii catolice.

Responsabilii clubului brazilian l-au vizitat şi anul trecut pe Papa Francisc, oferindu-i atunci un tricou cu numărul 71, reprezentând numărul victimelor accidentului aviatic, produs în timp ce delegaţia lui Chapecoense se îndrepta spre oraşul columbian Medellin, pentru a disputa prima manşă a competiţiei Copa Sudamericana.

Chapecoense se află în capitala Italiei pentru a disputa un meci amical cu formaţia AS Roma, vineri pe Stadio Olimpico, ale cărui fonduri vor fi donate pentru opere de binefacere în Brazilia.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI