Acesta va fi primul meci oficial pentru noul selecţioner argentinian Jorge Sampaoli, sosit în luna iunie la cârma echipei. El a condus până acum două meciuri amicale, în luna iunie, contra Braziliei la Melbourne (1-0) şi Singapore (6-0).

După derby-ul de la Rio de la Plata, argentinienii vor primi pe 5 septembrie, la Buenos Aires, replica Venezuelei, un meci mult mai uşor decât cel cu Uruguay, care ar trebui să permită Argentinei să câştige cele trei puncte preţioase în cursa calificării. Venezuela este ultimul turneu de calificare sud-american.

După Brazilia, deja calificată, Columbia (locul 2 cu 24 pct), Uruguay (3, 23 pct), Chile (4, 23 pct) şi Argentina (5, 22 pct) se lupte pentru ultimele trei bilete care asigură calificarea directă pentru Cupa Mondială pentru Rusia. Locul 5 va disputa un baraj contra selecţionatei Oceaniei.

Luni după-amiază, Messi, Di Maria, Aguero şi ceilalţi selecţionaţi au participat la o şedinţă de antrenament deschisă presei la centrul de la Ezeiza, la 30 km de Buenos Aires.