Fotbal: Olandeza Lieke Martens, jucătoarea sezonului 2016-2017 în Europa

Fotbal: Olandeza Lieke Martens, jucătoarea sezonului 2016-2017 în Europa
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap 25.08.2017 10:31
Olandeza Lieke Martens a fost desemnată jucătoarea sezonului 2016-2017 în fotbalul european, a anunţat UEFA cu ocazia tragerii la sorţi a grupelor Ligii Campionilor, care a avut loc joi la Monte Carlo.

Martens, în vârstă de 24 ani, a condus naţionala ţării sale către titlul de campioană europeană, la EURO 2017, acesta fiind primul trofeu internaţional pentru selecţionata feminină olandeză. Ea a fost desemnată, de altfel, cea mai bună jucătoare a turneului continental găzduit de Olanda în perioada 16 iulie — 6 august.

"Este incredibil şi nu am cuvinte. Sunt foarte mândră, însă nu aş fi putut realiza toate aceste lucruri fără coechipierele mele", a declarat Martens, care evoluează pentru echipa feminină a clubului FC Barcelona.

Lieke Martens a acumulat 95 de puncte în cadrul votului organizat de UEFA, la care au participat antrenori şi jurnalişti. Pe locul secund s-a clasat daneza Pernille Harder (Wolfsburg), în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de germanca Dzsenifer Marozsan (Olympique Lyon), cu 47 de puncte.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI