Dacă Zlatan Ibrahimovic se lăuda că "a plasat Franţa pe harta mondială a fotbalului", în mai puţin de o lună, brazilianul a schimbat total modul în care Ligue 1 este văzută în ţara sa.

"Înainte, nu vorbeam practic de campionatul francez. Impactul venirii sale la PSG este efectiv uriaş", a constatat Erich Beting, consultant în marketing sportiv.

Luni, la o zi după prestaţia magistrală a starului brazilian cu Toulouse (6-2), publicaţia O Globo i-a alocat prima pagină, cu titlul "Domnul Neymar", în limba franceză în text.

"El a costat 222 milioane euro, lumea întreagă vorbeşte despre el, deci este normal să existe o asemenea prezenţă mediatică în ţara în care s-a născut", a explicat Ledio Carmona, cel care a comentat primele două meciuri ale atacantului în Ligue 1 pentru postul prin cablu SporTV.

Întâmplarea face că aceste meciuri au avut loc la ora 16,00, ora Braziliei, când au loc cele mai multe transmisii ale campionatului brazilian de către puternica televiziune TV Globo.

După cum susţine Eduardo Ohata, unul din principalii observatori ai presei sportive din Brazilia, primul canal de televiziune al ţării şi-a schimbat programul, prezentând marile momente ale debutului lui Neymar cu Guingamp, în locul meciurilor locale, pe data de 13 august.