"Sancţiunea mi se pare exagerată şi ridicolă. Acest lucru se numeşte persecuţie. Le mulţumesc coechipierilor şi suporterilor pentru susţinere", a precizat Ronaldo într-o postare pe reţeaua de socializare Instagram.

Antrenorul lui Real Madrid, francezul Zinedine Zidane, s-a declarat la rândul său "foarte furios" din cauza acestei sancţiuni, considerată mult prea severă de către madrileni.

Cristiano Ronaldo a fost rezervă la meciul tur dintre Real Madrid şi FC Barcelona (3-1), din Supercupa Spaniei, disputat pe stadionul Camp Nou. El a intrat pe teren în repriza secundă, reuşind să-i readucă în avantaj pe madrileni în minutul 80 cu un gol spectaculos, după care a primit cartonaş galben fiindcă şi-a scos tricoul. Trei minute mai târziu, Ronaldo a văzut al doilea cartonaş galben, pentru o simulare în careul advers, şi a fost eliminat. Portughezul l-a împins pe arbitrul Ricardo De Burgos Bengoetxea înainte de a părăsi terenul.

Starul lui Real Madrid, care a primit cu această ocazie al 10-lea cartonaş roşu din cariera sa, a fost suspendat un meci pentru eliminare şi patru meciuri fiindcă l-a împins pe arbitru.

Din cauza sancţiunii, portughezul a ratat returul cu FC Barcelona din Supercupa Spaniei, câştigat cu 2-0 de Real Madrid, care a intrat astfel în posesia trofeului. El va lipsi, totodată, de la partidele de campionat cu Deportivo La Coruna (20 august), Valencia (27 august), Levante (9 septembrie) şi Real Sociedad (17 septembrie).