Într-o scrisoare trimisă preşedintelui UEFA, Aleksander Ceferin, în ziua de 26 iulie, Villar şi-a prezentat demisia cu efect imediat şi nu va mai deţine nicio funcţie oficială în forul european.

Villar, ales preşedinte neîntrerupt al federaţiei spaniole din 1988, a fost ales în Comitetul Executiv al UEFA în 1992, iar din 2002 a ocupat unul dintre cele cinci posturi de vicepreşedinte până pe 5 aprilie 2017, când, la Congresul de la Helsinki, locul său a fost ocupat de suedezul Karl-Erik Nilsson. Villar a rămas însă vicepreşedinte, alături de Karl-Erik Nilsson, Fernando Gomes, Grigori Surkis şi Reinhard Grindel.

Spaniolul şi-a prezentat candidatura la alegerile pentru preşedinţia UEFA de anul trecut, dar în final a renunţat, iar slovenul Ceferin a câştigat cursa cu contracandidatul său Michael Van Praag (Olanda).

La UEFA, Villar deţinea şi preşedinţia Comisiei privind statutul jucătorilor, transferurilor şi agenţilor de jucători.

Pe 25 iulie, Consiliul Superior al Sporturilor (CSD) l-a suspendat, marţi, pentru un an pe preşedintele Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), Angel Villar, aflat în detenţie provizorie pentru bănuieli legate de deturnare de fonduri şi abuz de încredere în detrimentul federaţiei.