Capitala Franţei speră să găzduiască ediţia din 2024 a Olimpiadei de vară, având o singură contracandidată, metropola americană Los Angeles, CIO urmând să aleagă oraşul câştigător în luna septembrie a acestui an, cu ocazia Sesiunii sale de la Lima.

Laura Flessel, ministrul francez al Sportului, şi Bernard Lapasset, copreşedintele comitetului de organizare, au prezentat candidatura pariziană în faţa preşedintelui Parlamentului European, italianul Antonio Tajani, precum şi celorlalţi parlamentari reuniţi marţi la Bruxelles.A fost pentru prima oară de la crearea acestei instituţii când reprezentanţii unui oraş candidat la organizarea Jocurilor Olimpice vin în faţa parlamentarilor europeni să îşi detalieze proiectul.

La finalul prezentării, Antonio Tajani a lansat un apel europenilor să susţină iniţiativa Parisului, considerând că aceasta "nu este doar o candidatură franceză, ci o candidatură europeană", după cum a subliniat el.Pe de altă parte, Palatul Elysee a confirmat că noul preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron, va fi prezent la Lima în ziua alegerii oraşului gazdă.

Conform presei americane, Comitetul Internaţional Olimpic este pe punctul de a ajunge la un acord cu oraşele Los Angeles şi Paris în privinţa unei duble atribuiri a Jocurilor din 2024 şi 2028, în cadrul aceleiaşi sesiuni din capitala statului Peru. CIO a convocat pentru ziua de vineri, la Lausanne, o reuniune a Comitetului său Executiv, care ar putea adopta o rezoluţie în acest sens, adaugă cotidianul sportiv francez.