Tan Zhongyi s-a impus la partidele rapide, în primul meci a fost remiză, după 61 de mutări, iar în partida a doua, şahista din China a câştigat după 42 de mutări.

În finală la şah clasic scorul a fost de 2-2.

Tan Zhongyi (China) este născută la data 29 mai 1991, la Chongqing. În anii 2000 şi 2001, Tan Zhongyi a câştigat titlurile de cea mai bună jucătoare din lume, la categoria Under-10. În anul 2002, a obţinut titlul de campioană mondială la categoria Under-12, iar în luna mai 2015, Tan Zhongyi a devenit campioană naţională a Chinei.

În turneul actual de la Teheran, Tan Zhongyi a realizat marea surpriză, în faza sferturilor de finală, prin eliminarea compatrioatei sale Ju Wenjun, învingătoare în circuitul mondial Grand Prix de anul trecut.

Hou Yifan (China), campioană mondială en titre, s-a retras din competiţie protestând astfel faţă de stilul depăşit în care federaţia internaţională de specialitate organizează competiţia feminină. Hou Yifan a propus, mai mulţi ani, ca titlul de regină a şahului mondial să fie acordat într-un sistem competiţional similar cu cel masculin.

În momentul de faţă, la feminin, campioana mondială trebuie să participe la un lung şir de turnee, faţă de titlul masculin acordat în urma unei singure confruntări cu un challenger oficial.