Cele două părţi au semnat un acord care prevede că fondul Elliott va furniza 180 de milioane de euro pentru finalizarea achiziţiei şi alte 73 de milioane de euro pentru plăţile pe termen scurt din cadrul clubului de fotbal.

Totodată, fondul Elliott ar putea să investească alte 50 de milioane de euro după preluarea de către investitorii chinezi, dar acest aspect nu a fost anunţat oficial.

Clubul AC Milan este deţinut în prezent de o companie a fostului premier italian Silvio Berlusconi, Fininvest. Investitorii, susţinuţi de compania Haixia Capital şi antreprenorul Yonghong Li, au semnat un precontract în luna august 2016 pentru preluarea echipei de Serie A, prin intermediul fondului de investiţii Sino-Europe Sports Investment Management Changxing (SES).

Acordul de preluare ar fi trebuit să fie semnat în luna decembrie a anului trecut, dar termenul limită a fost amânat de două ori, ultima dată pentru 14 aprilie 2017, întrucât investitorii chinezi nu au reuşit să strângă fondurile necesare.

AC Milan a terminat al treilea sezon consecutiv din campionatul Italiei pe un loc în afara primelor şase din clasament şi, implicit, a ratat calificarea într-o cupă europeană. În actuala stagiune, milanezii se află pe locul 7 în clasament după 29 de etape, la 20 de puncte de liderul Juventus Torino.

Silvio Berlusconi este preşedintele clubului AC Milan încă din anul 1986, iar în mandatul său clubul a cucerit 28 de trofee majore: 8 titluri de campioană a Italiei, 1 Cupă a Italiei, 6 Supercupe ale Italiei, 5 Ligi ale Campionilor, 1 Campionat Mondial al cluburilor, 2 Cupe Intercontinentale şi 5 Supercupe ale Europei.