"Cristiano este foarte bine, numărul 1 în acest moment. El şi-a schimbat un pic stilul de joc, dar rămâne extrem de important pentru Real Madrid şi selecţionata Portugaliei", a apreciat Roberto Carlos cu ocazia congresului pe teme de fotbal organizat la Estorilor, în apropiere de Barcelona, unde brazilianul ţinea un discurs despre viitoarea Cupă a Confederaţiilor din Rusia.

"Cristiano va căuta mereu să fie cel mai bun din lume şi o face încă şi azi, iar toate echipele şi-ar dori să aibă un jucător la acest nivel", a continuat câştigătorul Cupei Mondiale din 2002 cu selecţionata Braziliei.

Întrebat despre alte stele ale fotbalului mondial, fostul fundaş lateral-stânga al selecţionatei "Auriverde" i-a rezervat un loc şi compatriotului său Neymar. "Neymar va avea momentul său, dar Ronaldo şi Messi sunt aici, trăiesc, joacă la cel mai înalt nivel şi îşi dispută titlul de cel mai bun jucător, dar Neymar intră şi el în luptă", a adăugat fostul jucător al echipei Real Madrid.

În vederea viitorului Clasico Real Madrid — FC Barcelona, programat pe 23 aprilie, Roberto Carlos şi-a exprimat preferinţa între compatriotul său şi vedeta portugheză.

"Nu am o preferinţă între cei doi, întrucât sunt doi mari jucători şi avem şansa să-i avem, dar când e vorba de un Clasico îl susţin pe Cristiano, este logic", a conchis fostul specialist al loviturilor libere de la lungă distanţă.