Printre succesele notabile obţinute de acesta anul trecut se numără trofeul european cucerit de naţionala portugheză în cadrul Campionatului European din Franţa, Champions League, Supercupa Europei şi Mondialul Cluburilor cu Real Madrid. La nivel individual, acesta a fost desemnat Balonul de aur al anului 2016, detronându-i pe Messi şi Griezmann şi a primit premiul pentru cel mai bun jucător desemnat de Fifa.

Starul portughez a ţinut să le mulţumească în primul rând colegilor săi de naţională şi de la echipa de club: ”Fără ajutorul lor, nu aş fi reuşit să obţin aceste trofee colective”. Chiar lusitanul a confirmat faptul că Portugalia nu era favorită la câştigarea trofeului european: ”Nu întotdeauna câştigă favoriţii, a fost un an incredibil, atât la nivel profesional cât şi personal”, a susţinut Ronaldo după ridicarea premiului.

În lupta pentru această distincţie, Ronaldo a fost în cursă cu colegul său de la Real Madrid, Pepe şi goalkeeper-ul celor de la Sporting Lisabona, Rui Patricio. În cadrul galei, lusitanul a fost premiat şi alături de cei 23 de componenţi ai echipei Portugaliei, campioana Europei.