Rosenholm şi-a ieşit din minţi atunci când a realizat că se află aproape de eliminare la Sondrio, fiind condus cu break în setul decisiv de italianul Luca Pancaldi! Într-un acces de furie, suedezul şi-a aruncat racheta către tribune, lovindu-l puternic pe Vucic. Sârbul aştepta pauza dintre game-uri pentru a intra să joace pe un alt teren, dar nu a mai apucat din cauza rănilor suferite. Ilija Vucic şi-a pierdut doi dinţi şi a fost transportat de urgenţă la spital pentru a fi operat.

Vucic a fost nevoit să se retragă din proba de dublu, în care trebuia să evolueze alături de Markus Eriksson, iar jucătorul care l-a accidentat a fost pedepsit imediat. După ce arbitrul de scaun l-a descalificat pe Rosenholm, organizatorii i-au aplicat şi alte sancţiuni suplimentare pentru gestul său scandalos.

Suedezului i s-a interzis să mai joace în sferturile de la dublu, fiindu-i acordată o amendă de 500 de euro. De asemenea, Patrick Rosenholm nu va mai încasa premiul care i se cuvenea la turneul italian.