Statul din Asia de Sud-Vest cheltuieşte la fiecare şapte zile o sumă record pentru ca totul să fie pus la punct: stadioane, autostrăzi, căi ferate, porturi maritime şi spitale.

Conform estimărilor, Qatarul va ajunge la o sumă totală de 187 de miliarde de euro, dacă investiţiile vor continua la acelaşi nivel şi în următorii cinci ani. Astfel, Cupa Mondială din 2022 va deveni cea mai costisitoare din istorie.

Spre deosebire de qatarezi, Rusia a anunţat că nu va cheltui mai mult de 10 miliarde de euro pentru turneul final din 2018, în timp ce Brazilia a avut nevoie de o sumă asemănătoare, 10,3 miliarde de euro.

Ali al-Emadi, Ministrul Finanţelor din Qatar, a anunţat că 90% din contractele pentru Campionatul Mondial de peste cinci ani au fost deja acordate, peste 60% dintre acestea urmând să fie terminate în următorii doi ani.

Turneul final din Qatar se va desfăşura între 21 noiembrie şi 18 decembrie 2022, în şapte oraşe, fiind binecunoscut deja faptul că unul dintre acestea, Losail, va fi construit de la zero.