Tenis: Rafael Nadal revine la turneul pe iarbă de la Queen's

Tenis: Rafael Nadal revine la turneul pe iarbă de la Queen's
Sursa: jurnal.md Foto: skysports.com 07.02.2017 13:26
Tenismanul spaniol Rafael Nadal, finalistul Openului Australiei 2017, a anunţat că va participa la ediţia din acest an a turneului găzduit de Queen's Club din Londra şi care serveşte drept pregătire pentru competiţia de Mare Şlem de la Wimbledon, informează Reuters.

Nadal, jucător cu 14 titluri de Grand Slam în palmares, a ratat anul trecut întregul sezon pe iarbă, din cauza unei accidentări la încheietura unei mâini, însă după ce a fost învins greu de elveţianul Roger Federer, în finala Australian Open, speră într-o evoluţie bună la turneul din vestul Londrei, în luna iunie, care să-i permită să lupte cu succes pentru câştigarea celui de-al treilea său titlu la Wimbledon, scrie Agerpres.

"Sunt foarte fericit că voi reveni la Queen's. Este cel mai bun mod pentru mine de a mă pregăti pentru Wimbledon"', a precizat Nadal într-un comunicat.

Campionul iberic a cucerit primul său trofeu pe iarba de la Wimbledon în 2008, la doar trei săptămâni după ce triumfase la Queen's Club, al doilea său succes fiind înregistrat în 2010, tot după o evoluţie bună în acest turneu premergător celui de Mare Şlem.

Nadal a disputat în total cinci finale la Wimbledon, între 2006 şi 2011, reuşind să atingă de fiecare dată cel puţin sferturi de finală în turneul "de încălzire" de la Queen's, care va avea loc anul acesta între 19 şi 25 iunie.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI