Camerun e noua campioană a Africii! „Leii neîmblânziţi” au câştigat competiţia pentru a cincea oară în istorie

Camerun e noua campioană a Africii! „Leii neîmblânziţi” au câştigat competiţia pentru a cincea oară în istorie
Sursa: jurnal.md Foto: sport.sky.it 06.02.2017 08:34
Selecţionata Camerunului a câştigat ediţia 2017 a Cupei Africii pe Naţiuni la fotbal, găzduită de Gabon, după ce a învins formaţia Egiptului cu scorul de 2-1 (0-1), în finala desfăşurată duminică la Libreville.

„Leii neîmblânziţi” şi-au trecut în palmares al cincilea lor titlu continental, în faţa egiptenilor, care au câştigat Cupa Africii pe Naţiuni de şapte ori (record).

Camerunezii, care câştigaseră precedentul titlu de campioni ai Africii în 2002, s-au impus prin golurile marcate de Nicolas Nkoulou (59) şi Vincent Aboubakar (88), după ce Mohamed Elneny (22) deschisese scorul pentru „faraoni”.

De remarcat că în rândul camerunezilor se numără şi doi foşti jucători din Liga I, fundaşii Collins Fai (ex-Dinamo) şi Michael Ngadeu-Ngadjui (ex-FC Botoşani). 

Camerunul, care a mai ieşit campioană a Africii în 1988, 1988 şi 2000, s-a calificat pentru Cupa Confederaţiilor, care va avea loc în Rusia, anul acesta, în perioada 17 iunie — 2 iulie. Ultima sa finală a fost în 2008, când a pierdut chiar în faţa Egiptului.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI