În prezent, Europa are 13 locuri rezervate la Cupa Mondială, din 3 de participante. În 2026, turneul final se va derula cu 48 de echipe repartizate în 16 grupe de câte 3 echipe, de unde primele 2 din fiecare grupă vor avansa în şaisprezecimi.

Preşedintele UEFA a adăugat că anumite federaţii europene au cerut chiar mai mult de 16 locuri, dar Ceferin a preferat o linie mai moderată: ''Spun că ar trebui să fim realişti. Să spunem că am dori jumătate din locurile la Cupa Mondială mi se pare arogant pentru mine''.

Repartizarea locurilor la CM 2026 se va stabili în luna mai la Congresul FIFA din Bahrain.

SUA are ambiţia de a găzdui ediţia extinsă a CM 2026, dar Ceferin atrage atenţia că politica preşedintelui american Donald Trup de limitare a imigraţiei poate sabota această candidatură.

''Acest aspect va face parte din evaluare şi sunt sigur că nu va ajuta SUA să primească Cupa Mondială. Dacă jucătorii nu pot intra din cauza unor decizii politice sau populiste, atunci Cupa Mondială nu se poate juca aici. Asta este valabil pentru SUA, dar şi pentru alte ţări care vor să organizeze CM''.