Serghei Tarnovschi rămâne fără medalia de la Rio şi este suspendat pentru patru ani

Serghei Tarnovschi rămâne fără medalia de la Rio şi este suspendat pentru patru ani
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 02.02.2017 13:03
Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv şi Federaţia Naţională de Kaiac-canoe au fost informate oficial despre decizia comisiei antidoping a Federaţiei Internaţionale de Kaiac-canoe cu privire la cazul de dopaj cu implicarea lui Serghei Tarnovschi, care a reprezentat Republica Moldova la Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016.  Conform deciziei, sportivului îi sunt impuse următoarele sancţiuni:

 A. În conformitate cu Regulile Anti-Doping al Federaţiei Internaţionale de Kaiac-canoe, articolul 10.2.1, perioada de ineligibilitate a sportivului este de patru ani;
B. Suspendarea rezultatelor obţinute din data în care a fost colectată proba pozitivă (08 iulie 2016).

Federaţia Naţională de kaiac-canoe a comunicat că Serghei Tarnovschi şi avocatul său Paul Green au hotărât să apeleze la Curtea Supremă de Arbitraj Sportiv (CAS) pentru a contesta decizia în termenii legali stabiliţi, transmite IPN.

„Sportivul Tarnovschi va ataca imediat decizia FIC de a fi sancţionat pe o perioadă de 4 ani şi de a se retrage medalia olimpică de bronz. El are argumente pertinente pentru a avea câştig de cauză. Sportivul Tarnovschi conştientizează că a consumat neintenţionat o substană interzisă dintr-un supliment contaminat şi că trebuie să fie sancţionat respectiv. Codul Mondial Anti-Doping cere în asemenea situaţie ca sancţiunea să fie corelată cu cazurile altor sportivi care au comis acelaşi grad de vinovăţie. Astfel, sancţiunea corectă ar trebui să implice o pedeapsă de câteva luni, dar nici într-un caz de 4 ani. În asemenea context, sportivul trebuie să păstreze şi medalia olimpică”, a declarat avocatul lui Tarnovschi pentru CNOS.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI