Kuzneţova (32 ani), fostă campioană la Roland Garros şi US Open, era incertă şi a lipsit de pe lista de participare anunţată vineri de organizatori, la fel ca şi chinezoaica Zheng Saisai (94 WTA), care are o problema la genunchiul drept.

Deţinătoarea titlului, americanca Serena Williams, face parte din jucătoarele anunţate pentru turneul de la Melbourne, dar participarea ei rămâne sub semnul întrebării, după ce a născut o fetiţă în septembrie, precizează Reuters.

Novak Djokovic, Andy Murray, Kei Nishikori şi Stan Wawrinka, care au scurtat sezonul 2017 din cauza unor accidentări, sunt aşteptaţi să revină în Australia luna viitoare.

''Am fost în contact cu Andy Murray, Kei Nishikori şi Stan Wawrinka, care sunt aşteptaţi pentru vara australiană'', a declarat directorul turneului, Craig Tiley.

Australian Open se ghidează după clasamentele mondiale pentru desemnarea capilor de serie, astfel că spaniolul Rafael Nadal şi românca Simona Halep vor fi principalii favoriţi la tragerile la sorţi pentru turneul dintre 15 şi 28 ianuarie.