Messi a primit "Trofeul Pichichi" şi "Trofeul Alfredo Di Stefano", care recompensează cel mai bun marcator (37 goluri) şi cel mai bun jucător din La Liga.

"Aşa cum am spus mereu, atunci când câştigi premii individuale sunt binevenite, dar obiectivul meu principal este de a câştiga titluri pentru toţi", a declarat vedeta argentiniană, care şi-a adjudecat al patrulea trofeu Pichichi şi al cincilea trofeu Di Stefano din carieră, premii pe care le-a dedicat coechipierilor săi de la FC Barcelona.

La rândul său, Andres Iniesta, prezent şi el la gală, a primit "Premiul pentru Cel mai Bun Jucător" al selecţionatei Spaniei.

"Trofeul Zarra", pentru cel mai bun marcator spaniol din Primera Division, a revenit atacantului Iago Aspas (Celta Vigo), cu 19 realizări.

Slovenul Jan Oblak, la rândul său, a fost recompensat cu "Trofeul Zamora", pentru cel mai bun portar din sezonul trecut.

La gala de anul acesta, "Trofeul Miguel Munoz", acordat celui mai bun antrenor, a fost atribuit în comun tehnicianului lui Eibar, Jose Luis Mendilibar, şi celui al clubului Leganes, Asier Garitano, pe care l-a mai câştigat şi anul trecut ca recompensă pentru cel mai bun antrenor din Segunda Division.

"Trofeul Guruceta", pentru cel mai bun arbitru, a fost primit de Juan Martinez Munuera.

În Seguna Division, "Trofeul Pichichi" şi "Trofeul Zara" au fost acordate lui Jose Luis Moreno "Joselu", pentru cele 23 de goluri marcate cu Lugo, iar "Trofeul Miguel Munoz" i-a revenit lui Juan Ramon Lopez Muniz, care a reuşit promovarea cu Levante. "Trofeul Guruceta" a fost acordat arbitrului Adrian Cordero Vega.

În fine, Premiul "Fair Play Puerta-Jarque", care recompensează o acţiune sau un gest sportiv în decursul unui sezon a revenit clubului columbian Atletico Nacional, care a cedat titlul din Copa Sudamericana echipei braziliene Chapecoense, care nu a putut disputa finala din cauza tragediei aviatice în care şi-au pierdut viaţa 76 de persoane.