Manchester City a stabilit un nou record în Premier League: 15 victorii consecutive

Manchester City a stabilit un nou record în Premier League: 15 victorii consecutive
Sursa: www.mediafax.ro Foto: hepta 14.12.2017 11:31
Maşinăria lui Pep Guardiola a intrat în istorie! Manchester City a învins Swansea 4-0, în etapa a 17-a din Premier League şi, cu 15 victorii consecutive, a stabilit un nou record în istoria campionatului englez.

Mai mult, Pep Guardiola este, în acest moment, managerul cu cel mai lung şir de succese în Bundesliga, La Liga şi Premier League.

La trei zile după victoria din derby-ul oraşului Manchester (2-1), "cetăţenii" au mers pe Liberty Stadium, unde Swansea nu a fost nici pe departe un adversar pe măsură. David Silva (27 şi 52), Kevin de Bruyne (34) şi Sergio Aguero (85) au marcat golurile unei victorii lejere, care l-a dus pe Guardiola direct în istorie: Succesul cu Swansea a fost al 15-lea consecutiv în Premier League, suficient pentru a depăşi recordul de victorii succesive stabilit de Arsenalul lui Arsene Wenger, între februarie şi august 2002.

Pentru Guardiola, performanţa superbă reuşită cu băieţii de pe Etihad vine pentru a completa un CV impresionant, dar şi pentru a vorbi de la sine despre calităţile managerului spaniol. Pe lângă recordul stabilit miercuri seară în Premier League, Pep are şi alte motive de mândrie: deţine, în paralel, recordurile pentru meciuri consecutive cu victorie în Bundesliga, La Liga şi Premier League. În Spania, cel mai lung şir de succese, 16, a venit cu Barcelona, în sezonul 2010/2011 (avea să fie egalat de Realul lui Zidane, în 2016), iar cu Bayern a strâns 19 victorii la rând, în stagiunea 2013/2014.

Cu punct cedat ultima dată pe 21 august, într-un egal smuls de Raheem Sterling în minutul 82 al meciului cu Everton, City a marcat 46 de goluri de-a lungul seriei incredibile, a spulberat Liverpool (5-0), a învins Chelsea şi United în deplasare (1-0 şi 2-1) şi Arsenal pe teren propriu (3-1), iar parcursul devastator i-a transformat pe "cetăţeni" în favoriţi uriaşi la câştigarea titlului. După 17 etape, City a strâns 49 de puncte din 51 posibile, a marcat 52 de goluri şi a primit doar 11 şi are, deja, un avans de 11 puncte faţă de United şi de 14 faţă de Chelsea.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI