Mai mult, Pep Guardiola este, în acest moment, managerul cu cel mai lung şir de succese în Bundesliga, La Liga şi Premier League.

La trei zile după victoria din derby-ul oraşului Manchester (2-1), "cetăţenii" au mers pe Liberty Stadium, unde Swansea nu a fost nici pe departe un adversar pe măsură. David Silva (27 şi 52), Kevin de Bruyne (34) şi Sergio Aguero (85) au marcat golurile unei victorii lejere, care l-a dus pe Guardiola direct în istorie: Succesul cu Swansea a fost al 15-lea consecutiv în Premier League, suficient pentru a depăşi recordul de victorii succesive stabilit de Arsenalul lui Arsene Wenger, între februarie şi august 2002.

Pentru Guardiola, performanţa superbă reuşită cu băieţii de pe Etihad vine pentru a completa un CV impresionant, dar şi pentru a vorbi de la sine despre calităţile managerului spaniol. Pe lângă recordul stabilit miercuri seară în Premier League, Pep are şi alte motive de mândrie: deţine, în paralel, recordurile pentru meciuri consecutive cu victorie în Bundesliga, La Liga şi Premier League. În Spania, cel mai lung şir de succese, 16, a venit cu Barcelona, în sezonul 2010/2011 (avea să fie egalat de Realul lui Zidane, în 2016), iar cu Bayern a strâns 19 victorii la rând, în stagiunea 2013/2014.

Cu punct cedat ultima dată pe 21 august, într-un egal smuls de Raheem Sterling în minutul 82 al meciului cu Everton, City a marcat 46 de goluri de-a lungul seriei incredibile, a spulberat Liverpool (5-0), a învins Chelsea şi United în deplasare (1-0 şi 2-1) şi Arsenal pe teren propriu (3-1), iar parcursul devastator i-a transformat pe "cetăţeni" în favoriţi uriaşi la câştigarea titlului. După 17 etape, City a strâns 49 de puncte din 51 posibile, a marcat 52 de goluri şi a primit doar 11 şi are, deja, un avans de 11 puncte faţă de United şi de 14 faţă de Chelsea.