Tenismanul Roger Federer, ales sportivul anului în Elveţia, pentru a şaptea oară

Tenismanul Roger Federer, ales sportivul anului în Elveţia, pentru a şaptea oară
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa 11.12.2017 14:30
Tenismanul Roger Federer, numărul doi mondial, a fost desemnat sportivul anului în Elveţia, pentru a şaptea oară în cariera sa, la capătul unui sezon de excepţie, în care a reuşit să câştige două titluri de Mare Şlem, la Australian Open şi Wimbledon.

"Sunt foarte onorat că am câştigat din nou această distincţie", a declarat Federer, în vârstă de 36 ani, care nu a fost prezent la ceremonia desfăşurată duminică la Zurich.

Tenismanul originar din Basel a primit 36,88% din voturi, reuşind să-i devanseze pe starul VTT Nino Schurter (25,63%) şi pe schiorul Beat Feuz, campion mondial la coborâre (15,55%).

Roger Federer a mai câştigat trofeul rezervat sportivului elveţian al anului în 2003, 2004, 2006, 2007, 2012 şi 2014. El îi succede în palmares ciclistului Fabian Cancellara.

Antrenorul lui Federer, Severin Luthi, a primit la rândul său titlul de cel mai bun tehnician al anului 2017, informează presa din Ţara Cantoanelor.

La feminin, titlul de cea mai bună sportivă a anului în Elveţia a revenit schioarei Wendy Holdener, campioană mondială la combinată alpină. Holdener le-a devansat pe triatlonista Daniela Ryf şi pe gimnasta Giulia Steingruber.

Selecţionata de fotbal a Elveţiei a fost recompensată, la rândul ei, cu titlul de "echipa anului", după obţinerea calificării la Cupa Mondială 2018.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI