Manchester City a raportat o cifră de afaceri record pentru ultimul exerciţiu financiar

Manchester City a raportat o cifră de afaceri record pentru ultimul exerciţiu financiar
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa 09.11.2017 12:37
Manchester City a raportat o cifră de afaceri record de 473,4 milioane de lire sterline (620,11 milioane dolari) în exerciţiul financiar 2016/2017, astfel că clubul englez de fotbal a înregistrat profit pentru al treilea an consecutiv, relatează Reuters.

City a obţinut un profit de 1,08 milioane lire sterline, în regres sensibil faţă de cele 20,5 milioane lire sterline raportate anul trecut. Clubul a explicat că exerciţiul financiar a fost calculat pe 13 luni în loc de 12 şi acest fapt a afectat profitul.

Veniturile clubului au crescut cu 21% faţă de exerciţiul precedent, în timp ce costurile cu salariile au scăzut cu 56%.

Clubul englez nu are niciun fel de datorii, iar preşedintele lui City, Khaldoon Al Mubarak, anticipează pentru anul viitor venituri de circa 500 milioane lire sterline.

Sezonul trecut, Manchester City nu a câştigat niciun trofeu, dar directorul executiv Ferran Soriano a fost mulţumit de progresul şi potenţialul echipei conduse de Pep Guardiola. City a cheltuit sume mari în mercato de vară, când i-a adus pe Benjamin Mendy, Kyle Walker, Bernardo Silva, Ederson şi Danilo, dar echipa ocupă primul loc în Premier League, cu 8 puncte avans faţă de prima urmăritoare, Manchester United.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI