Pirlo a fost introdus în joc în minutul 90 de antrenorul Patrick Vieira şi nu şi-a putut ajuta prea mult echipa, care mai avea nevoie de un gol pentru calificarea în finala conferinţei, după ce pierduse fără drept de apel meciul tur (1-4), în care italianul nu a evoluat.

Potrivit cotidianului Gazzetta dello Sport, Pirlo a fost ovaţionat după meci de cei 23.000 de spectatori spectatori prezenţi în tribunele Yankee Stadium din New York.

În vârstă de 38 ani, Andrea Pirlo anunţase, în luna octombrie, că acesta este ultimul său sezon ca fotbalist profesionist.

"A venit timpul. Nu mă mai pot antrena aşa cum doresc pentru că tot timpul este o problemă fizică. La vârsta mea, este suficient. Voi face altceva", a explicat campionul mondial cu echipa Italiei din 2006 într-un interviu acordat aceleiaşi publicaţii italiene.

Pirlo, care şi-a început cariera la echipa Brescia, sub comanda lui Mircea Lucescu, a evoluat la cele mai prestigioase trei cluburi din Italia (Inter Milano, AC Milan, Juventus) şi a câştigat de două ori Liga Campionilor în cursul carierei sale, precum şi şase titluri de campion al Italiei.