Aleksandr Kasianov, Aleksei Puşkarev şi Ilvir Huzin, clasaţi pe locul 4 la bob-4, sunt descalificaţi, precum şi întreaga echipă, şi sunt suspendaţi pe viaţă din orice probă olimpică, potrivit deciziei CIO, luată de comisia Oswald care este însărcinată cu anchetarea cazurilor individuale de dopaj ale ruşilor la JO de la Soci.

Clasat tot pe locul 4 la bob-2, Aleksandr Kasianov este descalificat şi din această disciplină.

În cadrul acestor sancţiuni, echipele ruse de bob-4 şi bob-2, din care făcea parte şi starul naţional Aleksandr Zubkov, au fost deja deposedate de titlul olimpic obţinut la Soci.

De la prima sancţiune, dată pe 1 noiembrie, Rusia a pierdut în total 11 medalii, dintre care 4 de aur, din cele 33 câştigate la JO de la Soci. Rusia, care a terminat pe primul loc în clasamentul pe medalii, a fost depăşită între timp de Norvegia.

Aceste noi sancţiuni intervin cu câteva zile înainte de o reuniune crucială a Comisiei executive a Comitetului Internaţional Olimpic, care va decide pe 5 decembrie participarea sau nu a Rusiei la următoarele Jocuri Olimpice de iarnă de la PyeongChang (Coreea de Sud).