Topul cluburilor de fotbal care oferă cele mai mari salarii; Real Madrid, doar pe locul trei

Topul cluburilor de fotbal care oferă cele mai mari salarii; Real Madrid, doar pe locul trei
Sursa: www.digisport.ro Foto: marca.com 27.11.2017 19:48
Compania specializată Global Sports Salaries a făcut clasamentul cluburilor de fotbal care îşi permit să achite cele mai mari salarii. Real Madrid este pe locul al treilea şi îşi plăteşte jucătorilor nu mai puţin de 133,8 milioane de euro, ceea ce ajunge la o medie de 6,9 milioane de euro. Echipa „blanco” a urcat un loc faţă de anul trecut când se afla pe poziţia a patra şi este depăşită de cluburi ca FC Barcelona şi Paris Saint Germain.

Catalanii conduc în topul cluburilor care îşi permit să plătească fotbaliştilor cele mai mari salarii. Cu un total de mai bine de 141 de milioane de euro şi o medie de 7,3 milioane de euro pentru fiecare jucător, Barcelona este urmată de Paris Saint Germain, care a urcat cinci poziţii faţă de anul trecut, şi îşi permite să achite salarii totale de peste 139 de milioane cu o medie de 7,2 milioane de euro.

După Real Madrid, în clasament urmează Manchester United şi Manchester City, cu aproximativ 112 milioane de euro fiecare. Bayern Munchen este al şaselea club, datorită celor peste 111 de milioane de euro cu care îşi remunerează jucătorii, urmat de Juventus şi Chelsea. Italienii plătesc aproximativ 104 milioane de euro, în timp ce englezii ajung la 95 de milioane de euro pentru salariile jucătorilor ei. Arsenal este al nouălea, cu mai mult de 86 de de milioane de euro, iar Atletico Madrid completează primele zece poziţii cu 82,7 milioane.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI