Tenis: Sud-coreeanul Hyeon Chung a câştigat turneul ATP Next Gen

Tenis: Sud-coreeanul Hyeon Chung a câştigat turneul ATP Next Gen
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 12.11.2017 15:20
Sud-coreeanul Hyeon Chung a câştigat turneul ATP Next Gen, rezervat speranţelor tenisului mondial, cu vârsta de până în 21 de ani, el învingându-l pe rusul Andrei Rublev, 3-4 (5-7), 4-3 (7-2), 4-2, 4-2, în finala acestei competiţii ce a avut loc la Milano, dotată cu premii totale în valoare 1,275 milioane dolari.

Hyeon Chung, 21 de ani, locul 54 ATP, a câştigat astfel primul turneu ATP din cariera sa. El îl învinsese pe Andrei Rublev (20 de ani, 37 ATP) şi în prima etapă din faza grupelor a competiţiei de la Milano.

La ATP Next Gen, meciurile s-au jucat după sistemul cel mai bun din cinci seturi, dar un set s-a încheiat când un jucător a ajuns la patru ghemuri, cu tiebreak la 3-3. La egalitate, un ghem a fost decis prin punct decisiv. Nu a existat termenul de ''let'', ceea ce înseamnă că punctul s-a jucat deşi mingea a atins fileul după serviciu.

La ATP Next Gen era prevăzut şi un meci pentru locul 3, dar croatul Borna Coric a fost nevoit să declare forfait, astfel că poziţia a treia i-a revenit rusului Daniil Medvedev, fără să joace.

În semifinale, Chung a trecut de Medvedev, iar Rublev l-a învins pe Coric.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI