Flacăra olimpică a fost predată organizatorilor JO de iarnă de la PyeongChang

Flacăra olimpică a fost predată organizatorilor JO de iarnă de la PyeongChang
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 31.10.2017 17:37
Flacăra olimpică a fost predată, marţi, organizatorilor Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018, de la PyeongChang (Coreea de Sud), în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Atena, pe stadionul care a găzduit primele Jocuri moderne, în 1896, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Torţa olimpică a efectuat o călătorie de o săptămână prin Grecia şi a petrecut o noapte în Acropole, după ce flacăra a fost aprinsă în antica Olympia, leagănul Olimpiadelor, fiind adusă pe stadionul Panathenaic de medaliatul olimpic sud-coreean la patinaj viteză Kim Ki-hoon.

Mulţimea e izbucnit în urale când campionul Greciei la schi Ioannis Proios a aprins flacăra înconjurat de preotese în rochii lungi.

''Suntem pregătiţi să primim lumea la PyeonChang. PyeongChang 2018 va fi o Olimpiadă a păcii şi armoniei'', a declarat preşedintele Comitetului de organizare, Lee Hee-beom.

Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud vor avea loc între 9 şi 25 februarie, la PyeongChang, oraş aflat la doar 80 de kilometri de graniţa fortificată cu Coreea de Nord.

Coreea de Sud a mai găzduit o ediţie a Jocurilor Olimpice, cea de vară din 1988, la Seul, precum şi Cupa Mondială de fotbal din 2002, împreună cu Japonia.

Flacăra olimpică va fi transportată într-un container special în Elveţia, pentru o ceremonie la sediul Naţiunilor Unite, de la Geneva. Flacăra olimpică este programată să ajungă în Coreea de Sud pe 1 noiembrie, pentru o ştafetă de 2.018 km, care se va încheia la PyeongChang, pentru ceremonia de deschidere, în data de 9 februarie.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI