VIDEO

Accident teribil al pilotului spaniol Carlos Sáinz

Accident teribil al pilotului spaniol Carlos Sáinz
Sursa: incredibil.org Foto: incredibil.org 06.01.2017 15:05
Etapa cu numărul patru a raliului Dakar 2017 a fost cea mai dificilă de până acum. Începem cronica cu abandonul lui Nasser Al-Attiyah. După accidentul suferit în etapa trei, maşina de concurs a pilotului din Qatar a suferit defecţiuni majore la nivelul şasiului, iar echipa a decis că nu-l poate trimite pe probele din ziua a patra. Astfel, Al-Attiyah se vede nevoit să abandoneze.

În condiţii dificile, etapa de ieri a fost câştigată de Cyril Despres. Pe locul secund a terminat Hirvonen (MINI), iar pe poziţia a treia a încheiat Nani Roma (Toyota). Următoarele două locuri din clasament au fost ocupate tot de piloţii Peugeot. Astfel, pe patru termină Peterhansel, iar pe cinci, Sebastien Loeb.

Din păcate, Carlos Sainz a avut şi el parte de un accident extrem de grav şi abandonează.

La clasa moto, lucrurile au stat cum nu se poate mai rău pentru campionul în exerciţiu. Toby Price are parte de un accident şi are nevoie de îngrijiri medicale. În aceste condiţii, ediţia 2017 a raliului Dakar s-a încheiat pentru australian.

Etapa cu numărul patru a fost câştigată de Walkner, urmat de De Soultrait şi de Svitko. Românul Mani Gyenes termină etapa pe locul 21 şi urcă în clasamentul general până pe poziţia cu numărul 16. Celălalt român angrenat în Dakar 2017, Marcel Butuza, a încheiat etapa pe locul 57. În clasamentul general, Quintanilla s-a instalat pe primul loc, urmat de Walkner şi de Svitko.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP