Cristiano Ronaldo şi Katinka Hosszu, desemnaţi sportivii europeni ai anului 2016

Cristiano Ronaldo şi Katinka Hosszu, desemnaţi sportivii europeni ai anului 2016
Sursa: digisport.ro Foto: as.com 02.01.2017 18:50
Fotbalistul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, şi înotătoarea maghiară Katinka Hosszu au fost desemnaţi, luni, "Sportivul european al anului 2016", respectiv "Sportiva europeană a anului 2016", în urma unei anchete realizate de Asociaţia internaţională a jurnaliştilor sportivi (AIPS).

În vârstă de 31 de ani, portughezul Cristiano Ronaldo a câştigat Liga Campionilor cu Real Madrid şi EURO 2016 cu Portugalia, din postura de căpitan al ambelor echipe, titluri care i-au adus în final trofeul ''Balonul de Aur 2016''.

Conform site-ului oficial al AIPS, fotbalistul portughez a fost urmat în clasament de tenismanul britanic Andy Murray şi de campionul mondial de Formula 1, germanul Nico Rosberg.

Desemnată "Sportiva europeană a anului", unguroaica Hosszu Katinka (27 de ani) a câştigat în 2016 trei medalii de aur şi una de argint în probele de înot din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Ea a fost urmată în sondajul realizat de AIPS de jucătoarea de tenis Angelique Kerber (Germania) şi ciclista Laura Trott (Marea Britanie).

Ştiri NON-STOP