Tot pe Rod Laver Arena vor juca luni liderul mondial WTA şi deţinătoarea titlului, Angelique Kerber, precum şi Roger Federer, ambii în sesiunea de seară.

Cel mai bun jucător basarabean de tenis din toate timpurile, Radu Albot, actual numărul 98 ATP, va debuta pe tabloul principal al Marelui Şlem de la Australian Open 2017 contra argentinianului Carlos Berlocq, locul 95 în clasamentul mondial. Adversarul lui Radu s-a născut pe 3 februarie 1983 la Buenos Aires. Cea mai bună performanţă la Australian Open este atingerea celui de-al doilea tur, în două rânduri, în ediţiile anilor 2012 şi 2013.

Irina Begu, cap de serie numărul 27, va juca primul meci pe terenul 20, de la ora 02:00 (ora României), împotriva Yaroslavei Shvedova, din Kazahstan. De la aceeaşi oră, pe terenul 14, Patrica Ţig o va înfrunta pe favorita 29, Monica Puig, din Puerto Rico.

În fine, Sorana Cârstea o va întâlni pe rusoaica Irina Khromacheva în al treilea meci al zilei de pe terenul 12.

În acelaşi timp, ultimele două jucătoare din România care nu-şi cunoaşteau adversarele, Monica Niculescu şi Ana Bogdan, au aflat cu cine se vor duela în runda inaugurală a primului Grand Slam din 2017.

Astfel, Niculescu o va întâlni pe rusoaica Anna Blinkova, locul 189 WTA. Va fi primul meci dintre cele două jucătoare. Tot în premieră vor sta faţă în faţă şi Ana Bogdan, venită din calificări, şi Elena Vesnina, jucătoarea din Rusia care ocupă locul 18 în clasamentul mondial şi care e favorită numărul 14 la AO.