După cum se ştie, Budescu a reziliat contractul cu Dalian Yifang şi urmează să primească 300.000 de euro pentru asta, dar nu a semnat încă în altă parte. Deşi are pe masă ofertele de la Steaua, Karabukspor, Steaua Roşie Belgrad şi Astra Giurgiu, Budescu îi amână pe toţi. Iar istoria de mai jos confirmă faptul că Budi ştie să profite de perioada bună pe care o traversează.

"Înainte cu câteva săptămâni să semneze cu Astra, ne înţeleseserăm cu cei de la Sheriff Tiraspol pe un salariu mare, erau şi biletele de avion făcute. În ultimul moment, Budescu a refuzat să mai plece pentru că avea o accidentare. Nu a spus de ea în totalitate, oamenii aveau contractele făcute, hârtiile pregătite, partenerul meu polonez prin care adusesem această ofertă era deja la Bucureşti. Şi cu 3-4 ore înainte de a zbura, a refuzat să mai plece pentru că nu putea să se antreneze, pentru calificarea de Champions League, că Sheriff Tiraspol era în cărţi pentru preliminarii.

A spus asta în ultimul moment. Chinezii erau dispuşi să-l împrumute în Moldova, pentru că erau aceleaşi condiţii ca la Astra din punctul lor de vedere. Doar că la Sheriff ar fi câştigat dublu faţă de Astra. A preferat să rămână acasă, pentru că oricum primea o sumă foarte mare de la chinezi, chiar şi pentru împrumutul ăsta de jumătate de an. Până la urmă a făcut alegerea bună din punct de vedere sportiv", a spus Apostu.

Dacă la Astra a luat câte 15.000 de euro lunar în 2016, înseamnă că Sheriff îi plătea cel puţin 30.000 de euro.

"E un jucător important al fotbalului românesc, face diferenţa. Un jucător cum nu prea avem în România. Sheriff îi dădea un salariu pe care nicio echipă din România nu şi-ar permite să i-l ofere. E un patron extrem de bogat, care investeşte masiv. E incredibil ce se întâmplă acolo. La Tiraspol, firma lui este pe toate bannerele - magazine, staţii de autobuz, benzinării", a mai spus Apostu.