Karim Benzema este cel căruia Zidane şi ceilalţi jucători de la Real trebuie să-i fie recunoscători. În ultimele secunde ale partidei de pe Estadio Ramon Sanchez Pizjuan, atacantul francez a luat o acţiune pe cont propriu şi a înscris pentru 3-3, prelungind seria invincibilă a campioanei Europei.

Gruparea de pe Santiago Bernabeu are acum 40 de meciuri la rând în care nu a cunoscut înfrângerea, în toate competiţiile. Un nou record pentru fotbalul iberic, precedentul aparţinându-le rivalilor de la FC Barcelona (39). De remarcat că şirul partidelor fără eşec al catalanilor a fost întrerupt chiar de Real Madrid, în aprilie anul trecut.

La patru zile după succesul de pe Camp Nou, madrilenii au pierdut în deplasare cu Wolfsburg, în Liga Campionilor, însă de atunci nu au mai cunoscut înfrângerea. Real a obţinut 30 de victorii şi 10 rezultate de egalitate, marcând 115 goluri şi primind 39. Comparativ, Barça a reuşit 122 de goluri şi a primit doar 23 în cele 39 de jocuri fără eşec.

Nu mai puţin de 22 de jucători "blanco" au înscris în această perioadă, lider fiind, aşa cum era de aşteptat, Cristiano Ronaldo (26 de goluri), urmat de Benzema (14) şi Gareth Bale (11).

Seria Realului cuprinde meciuri din La Liga, Liga Campionilor, Supercupa Europei, Cupa Regelui şi Mondialul Cluburilor.

Probabil că niciodată nu a fost actualul lider din La Liga mai aproape de înfrângere decât la Sevilla. Învinşi cu 3-0 pe Bernabeu, în meciul tur, andaluzii au dat senzaţia că pot forţa o calificare spectaculoasă în semifinalele Cupei Regelui, atunci când Iborra a marcat pentru 3-1 în minutul 77.

Echipa lui Zidane a găsit, însă, puterea de a reveni, iar Sergio Ramos, din penalty, şi Benzema au egalat în ultimele zece minute şi au prelungit astfel invincibilitatea formaţiei din capitala Spaniei. Acum, următorul obiectiv este recordul meciurilor consecutive fără înfrângere în primele patru campionate ale Europei. Deocamdată, Real a egalat-o pe Nottingham Forest, iar în faţa sa mai sunt doar doi granzi ai Italiei, Juventus (43) şi AC Milan (42).