Apoi, sancţiunea devine efectivă, scrie cotidianul AS, iar dacă recursul le va fi acceptat la TAS, vor putea transfera din nou, dar doar până în momentul în care Curtea de Arbitraj Sportiv va da o decizie. În mod normal, TAS soluţionează cazurile cam în trei luni, în medie. Dacă vor pierde şi la TAS, Real Madrid şi Atletico nu vor putea face transferuri în tot anul 2017.

FIFA le-a comunicat pe 14 ianuarie celor două cluburi madrilene că nu vor putea efectua transferuri în următoarele două perioade de mercato. Comisia de Disciplină a fost fermă: ”Au fost sancţionate cluburile spaniole Atletico şi Real Madrid pentru încălcarea regulamentului privind transferurilor şi înregistrarea jucătorilor sub 18 ani. S-a constatat că ambele cluburi au încălcat mai multe dispoziţii cu privire la aceste transferuri”.

În afara sancţiunii cu interdicţia la transferuri, FIFA a amendat ambele două cluburi: Atletico a plătit o amendă de 822.000 de euro, iar Real Madrid una de 328.000 de euro.

Ambele grupări au făcut recurs, dar astăzi acesta le-a fost respins. Odată ce acestea se vor adresa TAS, sentinţa se suspendă din nou, până la acordarea unei decizii definitive.

Şansele celor două grupări sunt aproape nule, însă, întrucât TAS nu a anulat niciodată o decizie a FIFA în privinţa transferurilor de minori. Barcelona e ultimul exemplu. După ce şi-a epuizat toate căile de atac, Barcelona a efectuat sancţiunea, având interdicţie la transferuri timp de două perioade de mercato.