"Oficialii sportivi ucraineni caută o variantă prin care ţara să renunţe voluntar la participare la faza finală a Cupei Mondiale 2018, în cazul în care selecţionata naţională va obţine calificarea", susţine sursele respective. 

Ucraina, care a disputat o singură dată Cupa Mondială în cursa sa istorie - atingând sferturile de finală la turneul din 2006, desfăşurat în Germania -, nu crede că "tensiunea din relaţiile cu Rusia va dispărea în timpul turneului". 

Federaţia de la Kiev nu a dorit să comenteze informaţiile din presa rusă, însă purtătorul de cuvânt al naţionalei Ucrainei, Aleksandr Glivinski, le-a calificat drept "invenţii". 

În aceeaşi linie, reprezentatul FIFA în spaţiul fost sovietic, Valeri Ciuhri, consideră că zvonurile privind un posibil boicot drept o manevră de relaţii publice a politicienilor ucraineni. 

Selecţionata Ucrainei are o misiune dificilă în grupa sa de calificare la CM 2018, din care mai fac parte echipele Croaţiei, Turciei, Islandei, Finlandei şi Kosovo. Cu legendarul Andrei Şevcenko pe bancă, ucrainenii au debutat în actualele preliminarii cu un egal împotriva Islandei, la Kiev, însă puteau să câştige dacă nu ratau un penalty, prin Konopleanka, în minutul 83.