În Belarus, Franţa - gazda şi finalista Euro 2016 - nu a reuşit să se impună, gazdele rezistând eroic şi obţinând un 0-0 nesperat. Formaţia din Hexagon a controlat meciul de o manieră categorică, creându-şi 19 ocazii de gol, dar Gorbunov şi fundaşii din Belarus s-au descurcat admirabil. Nici măcar Payet, aruncat în luptă pe final (deşi la West Ham nu a fost folosit, din cauza faptului că nu e la 100% din punct de vedere fizic) nu a reuşit să încline balanţa în favoarea formaţiei lui Deschamps.

Câştigătoarea EURO, Portugalia, a avut o prestaţie modestă în Elveţia, pierzând cu 0-2. Fără Ronaldo, lusitanii au suferit la construcţie, iar fosta adversară a României de la turneul final din Franţa a fructificat la maximum ocaziile create. Embolo şi Mehmedi au semnat reuşitele unei victorii uriaşe pentru Ţara Cantoanelor.

Fără Ibrahimovic, retras, Suedia a ţinut-o în şah pe Olanda, care, în ciuda eşecului cu Grecia de săptămâna trecută (amical) arătase o formă foarte bună. Sneijder a fost cel care anulat avantajul gazdelor, cu a 30-a reuşită pentru "portocala mecanică" (este al 10-lea jucător din istoria Olandei care ajunge la această cotă).

Un meci cu adevărat nebun a avut loc în Bulgaria, acolo unde s-au marcat 7 goluri. Luxemburg a condus până în minutul 62 cu 2-1, vecinii noştri de la sud au revenit şi păreau că vor învinge, dar micuţa ţară a egalat în prelungiri, în minutul 90+1. Nu a fost suficient, pentru că Tonev a înscris un minut mai târziu pentru 4-3, evitând o ruşine istorică a bulgarilor.