Dincolo de valoarea adversarilor, tricolorii vor avea de înfruntat şi suprafaţa de joc, una care nu este demnă pentru un stadion modern, cum este cel din Cluj. Cu o zi înaintea partidei, gazonul se prezenta deplorabil. 

Naţionala României nu va lupta aşadar doar împotriva Muntenegrului şi a gazonului, ci şi contra tradiţiei nefavorabile în meciurile disputate la Cluj. Până acum, tricolorii nu au câştigat şi nu au marcat vreun gol în partidele disputate în oraşul de pe Someş.

Pentru primul meci pe banca României, Christoph Daum a pregătit o serie de ”surprize”. Inovaţiile selecţionerului german merg de la modificarea sistemului de joc până la promovarea în primul 11 a unor jucători care nu obişnuiau să facă parte din planurile foştilor selecţioneri.

Prima surpriză a lui Daum pare a fi la purtătorul banderolei de căpitan. Deşi Săpunaru părea favorit să o preia, se pare că Dragoş Grigore este următorul căpitan al echipei, în lipsa coechipierului său din apărare, Vlad Chiricheş. Cel poreclit de coechipieri ”Doctor” Grigore a fost atât alegerea jucătorilor, cât şi a lui Daum, care anunţase de la început că nu vrea ”un căpitan pus pe bază de prietenii, ci un lider”.

România - Muntenegru, prima partidă din preliminariile pentru CM 2018, se va juca duminică, la Cluj, de la 21:45.

Moldova joacă mâine, de la aceeaşi oră, la Cardiff, contra Ţării Galilor.