"Wow! E o şopârlă uriaşă pe pistă. Nu glumesc!", i-a transmis Verstappen prin radio echipei sale, după ce a trecut pe lângă reptilă cu peste 200 de kilometri pe oră.

"Ai fost faţă în faţă cu Godzilla, atunci!", a fost răspunsul glumeţ al inginerilor de la boxe. Gluma inginerului de la Red Bull nu a fost departe de realitate. Reluările au arătat că olandezul Max Verstappen a evitat o şopârlă uriaşă în timpul ultimei sesiuni de antrenamente dinaintea Marelui Premiu din Singapore.

Reptila întâlnită pe pista circuitului din Singapore era un monitor, una dintre cele 3 specii de varan (Varanidae), care este, de altfel, cea mai mare şopârlă din lume. La rândul lor, şopârlele monitor sunt împărţite în 79 de specii.

Incidentul a fost remarcat şi pe site-ul oficial al Formulei 1, precum şi pe contul oficial de Twitter al "Marelui Circ".

Reptila de dimensiuni considerabile este cea mai nouă apariţie pe un circuit de Formula 1, după vulpile şi marmotele din Canada, câinii maidanezi din India, căprioara din Austria, şerpii în Malaezia şi pisica din Azerbaidjan, din prima etapă a actualului sezon.

Nico Rosberg (Mercedes) a fost cel mai rapid în calificările pentru Parele Premiu al statului Singapore şi va pleca din pole position. Locul al doilea i-a revenit lui Daniel Ricciardo (Red Bull), iar Lewis Hamilton (Mercedes) a terminat pe 3.