Săptămâna trecută, Real şi rivala sa, Atletico Madrid, au pierdut apelul împotriva interdicţiei de a face transferuri, care le-a fost impusă după ce au încălcat regulile privind transferul jucătorilor străini sub 18 ani.

Decizia luată de Comisia de Apel a FIFA înseamnă că Real şi Atletico nu pot face transferuri timp de două perioade de mercato succesive şi vor trebui să aştepte luna ianuarie 2018 pentru a putea aduce jucători.

TAS a decis că jucătorii minori afectaţi de sancţiunea FIFA pot evolua din nou pentru echipele lor, a explicat Real într-un comunicat postat pe site-ul său oficial.

Decizia TAS înseamnă că opt jucători pot evolua pentru formaţiile de juniori ale clubului. Printre aceştia se numără Theo şi Elyaz, doi dintre fiii antrenorului primei echipe a lui Real, francezul Zinedine Zidane.

FIFA nu a dezvăluit numele celor 39 de jucători care fac de la început obiectul investigaţiei. Directorul general al lui Real, Jose Angel Sanchez, a indicat însă că printre aceştia se află cei patru fii ai lui Zidane.

Theo, 14 ani, şi Elyaz, 11, sunt legitimaţi la juniorii lui Real, în timp ce Enzo, 21, şi Luca, 18, joacă pentru echipa a doua a clubului, Castilla, în divizia a treia a campionatului Spaniei.

FIFA a redus numărul jucătorilor investigaţi la opt.

Printre cei autorizaţi să joace se numără şi fundaşul de origine română Mircea Alexandru Ţîrlea, în vârstă de 16 ani.