Potrivit documentului, testele antidoping ale Roxanei Cogianu au relevat prezenţa unei substanţe interzise, dexametazonă, dar canotoarea avea autorizaţie pentru folosirea acesteia.

Cogianu a făcut parte din barca de 8+1 a ţării noastre (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Boguş, Andreea Boghian şi Daniela Druncea), care a cucerit medalia de bronz la Rio.

Datele publicate de hackeri în acest al doilea calup vizează sportivi din opt ţări: SUA, Germania, Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Polonia, România şi Rusia.

Printre sportivii nominalizaţi se află jucătoarele de tenis Bethanie Mattek-Sands (SUA) - campioană olimpică la dublu mixt şi Petra Kvitova (Cehia) şi ciclistul britanic Christopher Froome (Marea Britanie) - medaliat cu bronz la contratimp.

În prima sa acţiune, grupul Fancy Bears a publicat date confidenţiale legate de jucătoarele americane de tenis Serena şi Venus Williams, gimnasta americană Simone Biles şi baschetbalista americană Elena Delle Donne.

''WADA e conştientă că acest atac criminal, care a expus cu nesăbuinţă datele personale a 29 de sportivi, va fi foarte deranjant pentru sportivii în cauză şi va provoca nelinişte pentru ceilalţi sportivi care au participat la Jocurile Olimpice Rio 2016. Tuturor sportivilor afectaţi le transmitem că regretăm aceste încercări criminale de a le păta reputaţia şi îi asigurăm că primim informaţii şi sfaturi de la cel mai înalt nivel la nivel de securitate IT'', a declarat directorul general al organizaţiei mondiale antidoping, Olivier Niggli.

WADA consideră că hackerii au obţinut acces la programul său de administrare a datelor (ADAMS) printr-un cont al Comitetului Internaţional Olimpic, creat pentru Jocurile de la Rio.

Agenţia Mondială Antidoping crede că aceste atacuri sunt o răzbunare pentru investigaţiile sale care au expus un sistem de dopaj instituţionalizat în Rusia.