La Gala Aniversară au participat şi reprezentanţii ţării noastre Igor Iuzefovici, preşedintele Federaţiei de Taekwondo WTF din Republica Moldova, şi Valentin Conev, vicepreşedintele forului naţional.

În cadrul acestui eveniment istoric, desfăşurat la Clubul Daimon, au fost prezenţi cei mai titraţi sportivi şi antrenori de taekwondo WTF (versiunea olimpică). Athanasios Pragalos, preşedintele ETU, a felicitat asistenţa cu ocazia aniversării şi a remarcat importanţa dezvoltării taekwondo-ului pentru comunitatea sportivă internaţională. 

Menţionăm că executivul Uniunii Europene de Taekwondo a adoptat un şir de hotărâri importante în privinţa validării calendarului sportiv pentru anul 2017. Astfel, R. Moldova a obţinut dreptul să organizeze la începutul lunii mai a.c. un turneu reprezentativ de seria G. Potrivit preşedintelui Federaţiei moldoveneşti de profil Igor Iuzefovici, „acest turneu va contribui la creşterea imaginii internaţionale a ţării, oferind tinerelor talente o şansă în plus de a-şi realiza potenţialul”.

Evenimentul în cauză a avut loc la finele celei de-a doua zi a Campionatului European de Taekwondo WTF Cadeţi. Competiţiile s-au desfăşurat în perioada 8-11 septembrie curent, în cadrul Complexului Sportiv Naţional “Sala Polivalenta” din capitala României. Moldova la aceste întreceri a fost reprezentată de 6 atleţi, cel mai bun rezultat din cadrul lotului nostru fiind arătat de Tatiana Trifan, care s-a învrednicit de poziţia a V-a în categoria de greutate de până la 41 kg.