Jaime Cravo, jurnalist la Sport TV, rememorează primul interviu acordat de Cristiano Ronaldo pentru o televiziune, când avea doar 16 ani. Reporterul căuta un puşti pe care să-l intervieveze, iar oamenii de la Sporting l-au indicat pe Cristiano, fotbalist despre care erau convinşi că va ajunge curând la prima echipă. Lucru care s-a şi întâmplat, în 2003.

La acea vreme, portughezul câştiga între 1.000 şi 1.500 de euro pe lună şi îi dădea tot salariul mamei sale: "Când am nevoie de bani o sun, iar ea îmi pune în cont", mărturisea tânărul în interviul acordat.

"Era atât de îndrăzneţ încât, în mijlocul reportajului mă întreba despre profesia mea, voia să ştie dacă eu cunoşteam jucători importanţi şi dacă aceştia câştigau bine" Jaime Cravo, jurnalist

Mergea la antrenamente cu metroul, în fiecare dimineaţă şi, uneori şi după-amiaza. A locuit timp de 6 luni într-un hostel din centrul Lisabonei, alături de un alt puşti de la juniorii lui Sporting, Miguel Paixao, care joacă în prezent în liga a doua portugheză.

Jurnalistul îşi aminteşte că a fost surprins atunci de ambiţia şi îndrăzneala celui care acum e un superstar: "Ne uitam la un meci al lui Real Madrid şi-mi amintesc că Ronaldo repeta că-şi doreşte să fie cel mai bun din lume şi că va juca la Real Madrid într-o bună zi. Colegul său de cameră râdea şi îi spunea să înceteze cu prostiile, iar el îi răspundea: «Vorbesc serios, într-o zi o să joc în tricoul ăla alb».

Un alt amănunt interesant povestit de reporterul care i-a luat primul interviu lui Ronaldo este cel legat de pregătirea pe care o făcea jucătorul: "Încă de atunci voia să fie cel mai rapid. Se antrena în fiecare zi pentru asta. Pe stradă se lua la întrecere cu maşinile!".

Real Madrid o înfruntă pe Sporting Lisabona, miercuri, de la 21:45, într-un meci din grupa F a Champions League.