Gazdele veneau însă cu o infuzie de moral după victoria în faţa Norvegiei, campioana olimpică şi mondială. Înfrângerile cu România, de la Trofeul Carpaţi, dar mai ales din sferturile Mondialului de anul trecut, nu mai contau.

Rodrigues şi Amorim aveau de luat o revanşă, mai ales că în ”Future Arena” din Complexul Olimpic de la Rio s-au înghesuit 10.000 de fani.

România a început însă slab, fără vlagă, la fel ca şi cu africancele. Braziliencele au avut două viteze în plus şi tabela a sesizat imediat. 5-1, 6-2, 10-5. În minutul 17, cele două surori gemene, Charlotte şi Julie Bonaventura ne-au făcut un cadou. I-au dat roşu uşor Eduardei Amorim Taleska, una dintre vedetele Braziliei pentru un atac la Geiger.

Nici asta nu s-a văzut în jocul României care a continuat să joace extrem de slab. Neagu nu se regăseşte încă, iar atunci când ea nu merge, echipa României nu există.

Extremele Elisei şi Chiper sunt ieşite total din formă, iar Vizitiu şi Hotea, înlocuitoarele lor nu au adus nimic nou. La pauză, selecţionata ”carioca” avea 14-9!

”Joguem como bebemos”, trona pe un uriaş baner galben, scris cu negru, aseară în sala de joc. Adică ”Noi jucăm cu bem”. Pe vremea lui Bunmbescu şi Lăcătuş, era o altă vorbă. ”Apă beţi, apă puteţi!” Braziliencele probabil că au luat câte un pahar de cachaca sau caipirinha, aşa s-au apărat şi s-au bătut pentru orice minge.

Jocul nostru a fost unul la întâmplare. De mult România nu a mai avut o prestaţie atât de jalnică. Tomas Ryde ar fi trebuit să arunce de mult prosopul, în partea a doua, când Brazilia s-a desprins la 10 goluri diferenţă: 22-12.

Mulţi o să spună că anul trecut, la Mondiale, România s-a ridicat după trei înfrîngeri consecutive şi a ajuns pe treapta de bronz. E greu de crezut că se va mai întâmpla la fel, deşi mai este de jucat cu Muntenegru, Spania şi Norvegia. Avem nevoie de două victorii, cel puţin pentru a ajunge în ”sferturi”. La cum se joacă, nici o speranţă! Soarele nu se mai vede din nori!

Fosta jucătoare de la CSM Bucureşti, Ana Paula Rodrigues, a făcut aseară un meci senzaţional. Centrul Braziliei a vrut să arate încă o dată că CSM a renunţat prea uşor la ea, chiar şi după ce a câştigat Liga Campionilor. Ana ar fi vrut să rămână la echipă, dar nu a mai fost dorită. Pase pe la spate, pase ”no to look”, a fost un adevărat jolly-joker şi a şi marcat de 8 ori.